VEDLIGEHOLD AF TRÆJOLLER

Foreningen til Sprydstagens Forevigelse ser det som en opgave at værne om de traditionelle smakkejoller, som er en væsentlig del af Danmarks kulturarv. Arbejdet med vedligehold af træbåde et vanskeligt job, men heldigvis findes der beskrivelser af de nødvendige materialer, værktøjer og teknikker.

En meget omfattende håndbog i vedligehold af træbåde med særligt henblik på mindre både er fornylig udarbejdet af Landsforeningen til bevarelse af ældre brugsfartøjer (Træskibs Sammenslutningen – TS):

Også Den svenske Förenigen Allmogebåtar interesserer sig naturligvis for vedligehold af træbåde, og har udgivet en vejledning i tidsskriftet TRÄBITEN. Om køb af denne se:

På Løgstør Havn, ved den gamle ophalerbedding, ligger Løgstør Bådebyggeri´s værksted. Her arbejdes der til dagligt med almindelige reparationer, ombygninger m.m. på erhvervs- og lystbåde, men i vinterhalvårets weekender har der i en årrække været afviklet et omfattende udvalg af kurser med maritimt indhold. Du kan finde flere forskellige kurser:

  • Kursusprogram fra Løgstør Bådebyggeri:LINKS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *